Opis
Aparat za topljenje čokolade
Uz ovaj aparat za topljenje čokolade možete napraviti najukusnije dodatke, umake i čokolade.
Aparat radi po metodi bain marie, omogućavajući da se čokolada polako topi i teče.
Temperatura se može podesiti u koracima od jednog stepena kako bi se čokolada otopila na željenoj temperaturi.
Aparat za topljenje čokolade od inox-a
Ovaj aparat za topljenje čokolade u potpunosti je napravljen od inox-a. To sprječava koroziju i čini aparat lakim za čišćenje.
Aparat ima posudu za vodu koju je potrebno napuniti prije topljenja čokolade.
Nadalje, ovaj aparat opremljen je sa 4 1/6 GN posude dubine 10 cm i odgovarajućim poklopcima.
Kontrolna tabla je jednostavna i sastoji se od dugmeta za uključivanje/isključivanje i digitalnog displeja koji vam omogućava da podesite temperaturu
pomoću tastera sa strelicama.
Sa strane uređaja za topljenje čokolade nalaze se dva odvoda.
Donji odvod je slavina za odvod vode. Ovo vam omogućava da brzo ispustite vodu iz uređaja za topljenje čokolade bez opasnosti od opekotina ruku.
Gornji odvod je ventil za ispuštanje pare; na ovaj način, stvorena para se može brzo isprazniti.
Ovo takođe sprečava vruće pare kada želite da uklonite gastronorm poslužavnike sa čokoladom iz aparata.
Lako topljenje čokolade
Prvo stavite aparat za topljenje čokolade na stabilnu površinu sa dovoljno prostora oko njega.
Uvjerite se da je slavina za izlaz vode zatvorena i da je ventil za izlaz pare otvoren.
Napunite rezervoar za vodu i osigurajte da nivo vode ostane između minimalne i maksimalne oznake.
Stavite gastronorm posude u aparat za topljenje čokolade i uključite ga tipkom za uključivanje/isključivanje.
Podesite ispravnu temperaturu pomoću dugmadi sa strelicama. Sačekajte da voda dostigne željenu temperaturu i stavite čokoladu u posude.
Sačekajte da se čokolada otopi i izvadite posudu kada se čokolada dovoljno otopi.
Uvijek koristite zaštitne rukavice kada vadite posudu jer može biti vruća i mokra od vode.
Konstantna temperatura
Uvijek postoji opasnost da čokolada zagori pri topljenju.
Ali topljenjem čokolade au bain marie, proces topljenja je postupniji i indirektno zagrijavanje sprječava da čokolada zagori.
Temperatura je podesiva od 3 do 412°C i lako se očitava na digitalnom displeju na prednjoj strani uređaja za topljenje čokolade.
Morate paziti da čokolada ne dođe u dodir s vodom, što će uzrokovati zgrudvanje čokolade.
Prvo uklonite prednji spremnik kako biste spriječili da kapljice padnu u drugi GN spremnik.
Da li vam je prvo potreban zadnji kontejner? Zatim provjerite je li poklopac postavljen na prednju posudu.
Čišćenje aparata za topljenje čokolade
Kućište i dodaci od inox-a čine ovaj aparat za topljenje čokolade lakim za čišćenje.
Nakon upotrebe, isključite mašinu i ostavite da se dovoljno ohladi. GN posude možete očistiti toplom vodom i blagim deterdžentom.
Kada se uređaj ohladi, zatvorite ventil za ispuštanje pare.
Uvjerite se da je odvodno crijevo pričvršćeno na slavinu za odvod vode ili postavite uređaj za topljenje čokolade pored sudopera.
Otvorite slavinu za ispuštanje vode da ispustite vodu iz mašine. Spoljašnjost možete obrisati mekom, vlažnom krpom.
Dobro osušite uređaj i vratite GN posude sa poklopcima u mašinu.
Kada želite ravnomjerno otopiti čokoladu, ovaj uređaj za topljenje čokolade je pravi izbor!
Mislite da je ovaj uređaj za topljenje čokolade prevelik? Nema problema, imamo nekoliko modela dostupnih sa istom lakoćom upotrebe.
Dodajte ovaj fantastičan uređaj u svoju kuhinju!