Plinski aparat za doner

2.221,00 KM

Maksimalni kapacitet: 50 kg mesa
Dimenzije ražnja: 12 x 12 mm
Dužina ražnja: 770 mm
Brzina rotacije ražnja: 1 rotacija u minuti
Promjer ploče za meso: 190 mm
Potrošnja plina: 1.048 m3/h
Neto težina: 28,6 kg
Dimenzije: Š545 x D640 x V1140 mm
Snaga: 13,28 kW
230V/50Hz/1Faza

Dostupno uz narudžbu

SKU: 09370230 Kategorija:

Opis

Aparata za Doner – 4 Plamenika – 50kg Mesa – Plin

Aparat za doner je neophodan u shawarma trgovinama, grillroom-ima ili kebab restoranima za profesionalno pripremanje gyrosa, kebaba ili shawarme. S ovim snažnim aparatom za doner, lako možete pripremiti 5 kg mesa odjednom na ražnju. Zahvaljujući četiri plamenika na plin, koji se mogu pojedinačno podešavati u smislu temperature, sami odlučujete koliko će svjetlo ili tamno biti meso koje grilujete. Dodatna prednost je da je udaljenost između plamenika i ražnja podesiva za savršenu pripremu. Jeste li znali da se ovaj aparat može koristiti i u food truck-ovima, štandovima s brzom hranom i restoranima za grilovanje drugih vrsta mesa?

Ovaj aparat je opremljen odvojivom posudom od nehrđajućeg čelika s filtrom za prikupljanje masnoće. Motor roštilja smješten je na vrhu uređaja. Roštilj nije isporučen s reflektirajućim ekranima od nehrđajućeg čelika, ali ih možete naručiti zasebno. Budući da ovaj aparat za doner kebab radi na plin, dobit ćete standardne mlaznice za prirodni plin (20 – 25 mbar). Mlaznice za LPG (propan/butan) dolaze odvojeno (30 – 50 mbar) u plastičnoj vrećici zajedno s uputstvom. Uvijek je preporučljivo angažirati stručnjaka za konverziju od prirodnog plina do LPG-a. Također možete naručiti poseban nož za kebab s kojim možete narezati grilovano meso na kriške.

Budući da ovaj profesionalni roštilj dolazi u kontakt s hranom, važno je pravilno ga očistiti. Površine od nehrđajućeg čelika kućišta, ražnja i ploče za meso lako se čiste. Najlakši način je koristiti vlažnu krpu, toplu vodu i malo deterdženta. Odvojeni dijelovi pogodni su za čišćenje u perilici posuđa. Prije nego što počnete s čišćenjem, pobrinite se da je uređaj ohlađen i da je utikač izvučen iz utičnice. Nakon čišćenja, osušite sve dijelove i ponovno sastavite roštilj za sljedeću upotrebu.

Standardno opremljen mlaznicama za prirodni plin (20 – 25 mbar)
Mlaznice za LPG (propan / butan) dolaze odvojeno (30 – 50 mbar)
Konverziju od prirodnog plina do LPG-a uvijek treba obavljati stručnjak.