Opis
Šoker – Pogodan za 10 x 1/1 GN
Ako želite očuvati kvalitetu svojih proizvoda na najvišem nivou i spriječiti bakterijsko zagađenje, tada je profesionalni šoker idealan uređaj za vas. Nakon pripreme jela, možete brzo i efikasno ohladiti ili zamrznuti u šokeru. Ovo sprječava grubo kristaliziranje i minimalan gubitak okusa, vlage i težine. Dodatna prednost: manje je otpada hrane, zahvaljujući dužem vijeku trajanja pripremljenih obroka. Ovaj šoker može primiti 10 x 1/1 GN posuda ili 40 x 60 cm posuda za pekarske norme s lakoćom. Idealno je za zamrzavanje mesa, voća, koktela i gotovih deserata.
Ovaj snažni šoker hladi na 3ºC u roku od 90 minuta i do -18ºC za otprilike četiri sata. Opremljen je inteligentnim digitalnim kontrolerom temperature i jezgrenom termometrom. Možete koristiti ovaj šoker do maksimalne okoline temperature od 32ºC. Hlađenje se sastoji od vodenog isparivača, a rashladno sredstvo koje se koristi je R290, koje ne sadrži CFC. Da bi transport bio lakši, šoker dolazi na točkovima i luksuzno je završen sa utisnutom drškom. Vrata se automatski zatvaraju i opremljena su antibakterijskom gumom za brtvljenje. Unutar ćete pronaći zaobljene uglove kako biste spriječili nakupljanje prljavštine i kako bi se lako očistio.
Čišćenje ovog profesionalnog šokera je jednostavan zadatak. No, prije nego ga možete očistiti, prvo se mora odmrznuti i temperatura mora biti ista kao okolna temperatura. Aparat uključuje automatski postupak odmrzavanja. Za temeljito čišćenje, potrebna vam je samo vlažna krpa, topla voda i blagi deterdžent. Nemojte koristiti puno vode kako biste očuvali premaz u dobrom stanju i spriječili stvaranje hrđe unutar uređaja. Prilikom čišćenja hladnjaka i zamrzivača, važno je obrisati ih suhom krpom prije ponovnog korištenja.