Opis
Šoker – Odgovara 3 pleha 1/1 GN
Ovaj šok zamrzivač je istovremeno robustan i kompaktan, što ga čini pogodnim za upotrebu u svakom hotelu, restoranu, menzi i kafiću. Idealan je za brzo hlađenje ili zamrzavanje već pripremljenih obroka. Na ovaj način, minimizira se bakterijski rast, proizvodi zadržavaju visok kvalitet, a izbegava se grubo kristalizacija tokom procesa zamrzavanja. Šok zamrzivač ima kapacitet od 3 pleha 1/1 GN ili 40 x 60cm plehova standarda za pekare, koji se mogu naručiti zasebno. Osim toga, šok zamrzivač ima samozatvarajuća vrata sa antibakterijskim gumom. Unutrašnjost šok zamrzivača ima zaobljene uglove kako se prljavština ne bi zadržavala. Sistem hlađenja sastoji se od vodenog isparivača, a rashladno sredstvo koje se koristi je R290, koje ne sadrži CFC. Šok zamrzivač je takođe opremljen jezgrovim termometrom.
Ovaj šok zamrzivač ima različite programe hlađenja za brzo zamrzavanje, brzo hlađenje i duboko zamrzavanje. Rad je vrlo korisnički prijateljski – samo trebate postaviti željeno vreme i temperaturu. Proizvode možete dugo držati smrznute unutra, ali je takođe moguće staviti hranu u zamrzivač kako biste ponovo stvorili prostor za druge jela. Za odmrzavanje smrznutih proizvoda jednostavno koristite automatsku funkciju odmrzavanja. Hrana se vrlo brzo hladi: u roku od dva sata, hrana može biti ohlađena na 10ºC, a u roku od 4,5 sati, hrana može biti ohlađena na -18ºC. Ovaj šok zamrzivač može se optimalno koristiti pri maksimalnoj okolini od 32ºC.
Kućište i unutrašnjost ovog profesionalnog šok zamrzivača izrađeni su od nerđajućeg čelika, što ovaj uređaj čini veoma lakim za čišćenje. Važno je prvo odmrznuti šok zamrzivač pre čišćenja. Temperatura šok zamrzivača trebala bi biti ista kao temperatura okoline prilikom čišćenja. Zatim uzmite vlažnu krpu, toplu vodu i blago sredstvo za pranje i temeljno obrišite sve. Rust na unutrašnjosti možete spriječiti koristeći što manje vode. Nakon čišćenja, sve obrišite mekom krpom pre nego što ponovno priključite uređaj i uključite ga.