Opis
Šoker – Pogodan za 5 plehova 1/1 GN
Upotreba šokera ima nekoliko prednosti za ugostiteljske objekte. Pomaže u sprečavanju bakterijske kontaminacije i održavanju visokog kvaliteta jela što je duže moguće. Brzim hlađenjem ili zamrzavanjem proizvoda sprečava se formiranje krupnih kristala. Osim toga, minimalan je gubitak ukusa, vlage i težine. Korištenjem šokera možete čuvati pripremljena jela duže, a smanjuje se i otpad hrane. Ovaj šoker može se koristiti s GN plehovima ili plehovima Bakerynorm. U njega možete postaviti 5 plehova 1/1 ili 40 plehova veličine 60 x 40 cm. Oni se ne isporučuju, ali se mogu naručiti zasebno.
Čim stavite jelo u ovaj profesionalni šoker, počinje ga hladiti. U roku od 90 minuta, hrana se može ohladiti na 3ºC, a za otprilike četiri sata može se dodatno ohladiti i zamrznuti na -18ºC. Željena temperatura može se postaviti pomoću inteligentnog digitalnog kontrolera temperature. Ovaj šoker također ima jezgru termometra i može se koristiti u okolini s maksimalnom ambijentalnom temperaturom od 32ºC. Ako morate premjestiti ovaj uređaj, da biste olakšali čišćenje, na primjer, to nije problem. Dolazi na kotačima kako bi olakšao transport ovog premijum uređaja. Opremljen je vratima s automatskim zatvaranjem i antibakterijskom gumom, a unutrašnjost šokera ima zaobljene uglove radi lakšeg čišćenja. Hlađenje se vrši putem vodenog isparivača, a rashladno sredstvo koje se koristi je R290, bez CFC-a. Ovaj šoker također uključuje funkciju automatskog odmrzavanja.
Ako želite očistiti ovaj uređaj, važno je prvo ga odmrznuti. Temperatura u šokeru mora biti ista kao ambijentalna temperatura prije početka čišćenja. Nakon odmrzavanja šokera, uzmite vlažnu krpu, toplu vodu i blagi deterdžent da biste sve dobro obrisali i temeljito očistili uređaj. Pokušajte koristiti što manje vode kako biste očuvali premaz uređaja i spriječili hrđanje unutar njega. Nakon čišćenja, sve obrišite mekanom krpom prije ponovnog povezivanja uređaja na napajanje.