Električna friteza /8+8lt/

770,00 KM

Jačina: 3,25kW+3,25kW
Priključak: 230V / 50Hz / 1-fazni
Dimenzije korpe: 175x230x140mm
Dimenzije uređaja: 555x415x340mm
Kapacitet pomfrita: 2 x 1,4 kg
Težina: 11,5kg
Radna temperatura između 50 °C i 200 °C
Odvojeni grijni elementi
Indikator temperature
Drška otporna na toplinu
Stoji na 4 gumene noge

SKU: 09365225 Kategorija:

Opis

Velika prednost električne friteze sa duplom korpom od 8 litara svaka je u tome što se vaš kapacitet prženja odmah udvostručuje. Tako možete istovremeno praviti pomfrit, grickalice i drugu prženu hranu bez čekanja. Oba grijaća elementa imaju podesivi termostat koji vam omogućava da postavite temperaturu između 50°C i 200°C za svaku korpu. Narandžasta indikatorska lampica osigurava da se proizvodi stave u vruće ulje na tačno odgovarajućoj temperaturi.

Budući da ova profesionalna friteza ima hladnu zonu, ulje za prženje duže ostaje svježije. U hladnoj zoni, grijač visi malo iznad dna friteze tako da svo ulje ispod grijača postaje manje vruće. Kada mrvice potone na dno, one brže sagorevaju tako da ulje ostaje upotrebljivo duže. Friteza također ima poklopce koji se mogu ukloniti kako bi se spriječilo prskanje ulja, kao i ručke otporne na toplinu. Gumene nožice osiguravaju stabilno postavljanje na bilo koji pult ili sto.

Kućište i svi dijelovi i pribor izrađeni su od inoxa. Friteza je također uredno završena sa zaobljenim uglovima, što znatno olakšava čišćenje. Ostaci ulja i masti mogu se brzo otopiti i očistiti namakanjem u vrućoj vodi sa sapunom. Svi dijelovi se mogu ukloniti i očistiti četkom, toplom vodom i sapunom. Spoljašnjost friteze može se obrisati vlažnom krpom.