Električna konvekcijska peć

3.100,50 KM

Težina: 70kg
Dimenzije: 834x796x570mm
Razmak među vodilicama: 8cm
Radna temperatura: 0-300°C
Timer: 0 to 120 minutes
Jačina: 6400W
Priključak: 400V / 50Hz / 3-fazni

Nema na zalihi

SKU: 09300419 Kategorija:

Opis

U ovoj profesionalnoj konvekcijskoj pećnici možete pripremati jela za rernu, peći kolače, pa čak i kuhati piletinu. Zahvaljujući toplom vazduhu koji se širi u pećnici, hrana postaje lagana i hrskava. Osim toga, ova pećnica je pogodna i za pečenje krompira, povrća i mesa. Za meka jela od mesa, s druge strane, koristite nižu temperaturu da se jela kuhaju polako. Vrata sa dvostrukim termo staklom se lako mogu ukloniti tako da možete doći do posuđa. Toplina se efikasno raspoređuje u unutrašnjoj komori, a pećnica je opremljena i funkcijom pare za kuhanje hrane na pari.

Između vodilica je razmak od 8 cm. Možete jednostavno upravljati pećnicom pomoću analognih dugmadi. Takođe ima termostat za temperature između 0 i 300ºC. Indikatorske lampice pokazuju kada je pećnica dostigla odgovarajuću temperaturu. Pomoću podesivog tajmera možete podesiti vrijeme pečenja između 0 i 120 minuta. Osim toga, to je izdržljiv model zahvaljujući konstrukciji od nehrđajućeg čelika i emajliranoj unutrašnjoj komori pećnice.

Redovno čišćenje ove konvekcijske pećnice će osigurati da se ostaci lako uklone. Prije nego počnete sa čišćenjem, pustite da se pećnica dobro ohladi. Zatim očistite unutrašnjost vlažnom krpom. Uklanjanje tvrdokorne prljavštine je jednostavno: posudu napunite vodom i stavite je u rernu na oko 200ºC. Nakon parenja, vlažnom krpom obrišite zidove. Također s vremena na vrijeme olabavite vrata kako biste ih ispravno očistili. Pećnica stoji na četiri gumene noge za dodatnu stabilnost.