Punilica za kobasice

515,85 KM

Dimenzije: 340x300x690mm
Težina: 12kg

Dostupno uz narudžbu

SKU: 09300461 Kategorija:

Opis

Ako želite da napravite kobasice brzo i efikasno, koristite profesionalnu punilicu za kobasice. Zahvaljujući svom vertikalnom položaju, ovaj aparat za kobasice zauzima malo prostora na pultu. Sa kapacitetom punjenja od 5 litara možete brzo napraviti veliki broj kobasica. Omotač u kojem se prave kobasice može se vrlo lako prevući preko jedne od četiri isporučene cijevi za punjenje. Dimenzije cijevi za punjenje su: prečnika 16, 22, 32 i 38 mm. Kako priložena tlačna ploča ima otvor za odzračivanje, što manje zraka ulazi u kobasice. Sa strane se nalazi ručica kojom se može upravljati ručno kako bi se kobasice napravile na dvije brzine.

Kada pravite kobasice, prvo odaberite željenu cijev za punjenje. Što je cijev tanja, kobasica je tanja. Stavite sastojke u rezervoar koji jednostavno nagnete prema sebi da biste ga napunili. Zatim gurnite kućište do kraja preko cijevi za punjenje i čvrsto ga držite na mjestu. Drugom rukom okrenite ručicu i kućište će se napuniti svježim sastojcima. Uvjerite se da je kobasica dobro napunjena, a da ne pušta previše zraka. Vaša kobasica će za tren biti gotova, a možete brzo preći na sljedeću.

Za dobru higijenu važno je da se punilo za kobasice pravilno očisti. Svi dijelovi su izrađeni od inoxa, a nekoliko dijelova se može ukloniti radi čišćenja u mašini za pranje suđa. Pritisna ploča se lako čisti vlažnom krpom i sredstvom za dezinfekciju. Nakon čišćenja, sve dijelove možete ponovo sastaviti za sljedeću upotrebu. Punilo za kobasice je opremljeno i sa četiri gumene nožice tako da se može postaviti bez klizanja.