Salamoreznica Ø220mm

850,00 KM

Težina: 14,1kg
Dimenzije: 450x280x320mm
Dimenzije noža: 180x230mm
Max visina rezanja: 17cm
Podesiva debljina rezanja: 1-12mm
Brzina okretaja noža: 300 RPM
Prečnik noža: Ø22cm
Jačina: 120W
Priključak: 230V/50Hz/1fazni

SKU: MS220 Kategorija:

Opis

Rezanje ravnih tankih kriški težak je posao ako to morate raditi ručno. Koristeći ovu profesionalnu mesoreznicu, možete rezati ne samo savršeno ujednačene kriške mesa, već i druge namirnice poput povrća i hljeba. Za sir postoji opcionalna teflonska oštrica. Rezanje s ovim svestranim kuhinjskim pomagalom je također lagan i tih posao. Oštrica od kaljenog nehrđajućeg čelika ima promjer od 22 cm i možete podesiti debljinu rezanja između 1 i 12 mm po kriški. Ovo osigurava da se kriške kobasica, šunke, salame ili drugih vrsta mesa uvijek režu na preciznu debljinu.

Ovaj robusni rezač mesa čini rezanje vrlo brzim, ali je i vrlo siguran. Zahvaljujući dizajnu, ruke se drže podalje od oštrice. Motor također ima ugrađenu sigurnosnu funkciju. Zahvaljujući uglom rasporedu sječiva, siječe glatko i brzo. Osim toga, rezač je opremljen dodatkom za oštrenje oštrice. Redovno oštrenje oštrice takođe poboljšava sigurnost tokom rezanja. Okretanjem nastavka, oštrica prolazi kroz kamenje za oštrenje. Nakon oštrenja, dobro očistite rezač kako biste spriječili da sitne čestice kamenčića za oštrenje uđu u hranu.

Prekidač za uključivanje/isključivanje nalazi se sa strane ove mašine za rezanje mesa i možete upravljati ručkom jednom rukom tako da možete uhvatiti meso drugom rukom. Za dobru higijenu, uvijek nosite rukavice prilikom rezanja. Rezač za meso treba očistiti i dezinfikovati nakon svake upotrebe. Odvojite dasku za rezanje i operite je zajedno sa oštricom u vodi sa sapunom sa blagim deterdžentom. Očistite kućište mokrim sunđerom i deterdžentom. Zatim sve isperite vodom i ostavite da se osuši prije ponovne upotrebe. Zahvaljujući četiri gumene nožice, rezač ostaje čvrsto na svom mjestu dok se koristi.