Salamoreznica

1.082,25 KM

Težina: 14,3kg
Dimenzije: 470x280x380mm
Dimenzije noža: 180x230mm
Maximalna visina rezanja: 18cm
Podesiva debljina: 1-12mm
Brzina okretaja noža: 300 RPM
Prečnik noža: Ø 25cm
Jačina: 150W
Priključak: 230V/50Hz/1Phase

SKU: 09300495 Kategorija:

Opis

Uštedite puno vremena sa mesoreznicom, tako da kupci ne moraju dugo čekati na svoju narudžbu. Ova mesoreznica ne samo da bez napora klizi kroz bilo koju vrstu mesa, već se može koristiti i za rezanje hljeba i povrća. Ako uz njega naručite teflonsku oštricu, lako možete rezati kriške sira. Oštrica od kaljenog nerđajućeg čelika ima prečnik od 25 cm i reže brzo i glatko zahvaljujući svom uglom rasporedu.

Neka mesa se režu debelo, dok su, na primjer, šunka ili karpačo najbolji kada su narezani na tanke kriške. Zbog toga možete promijeniti debljinu rezanja na ovom rezaču na tačnu širinu koja vam je potrebna. Mogu se rezati kriške od 1 do 12 mm. Bezbjedan rad sa ovakvim kuhinjskim alatima je važan u profesionalnoj kuhinji. Motor ima ugrađenu sigurnosnu funkciju i ruke se drže daleko od oštrice, zahvaljujući njegovom dizajnu. Kada se oštrica često koristi, može se otupiti. Zbog toga rezač ima dodatak za oštrenje. Čim okrenete nastavak, oštrice prolaze kroz kamenje za oštrenje i nož ponovo postaje oštar. Preporučljivo je očistiti rezač nakon oštrenja kako fini zrnci iz kamenja ne bi dospjeli u hranu.

Ovaj profesionalni rezač mesa je vrlo jednostavan za upotrebu. Sa strane ćete pronaći dugme za uključivanje i isključivanje. Ručicom možete upravljati jednom rukom, dok drugom držite hranu. Budući da radite s hranom, rezač treba očistiti i dezinficirati na odgovarajući način nakon svake upotrebe. Daska za rezanje i oštrica su odvojivi i mogu se čistiti sapunom i blagim deterdžentom. Koristite mokru spužvu i malo deterdženta za čišćenje ostatka uređaja. Prije upotrebe sve isperite i ostavite da se dijelovi dobro osuše. Za stabilnost tokom upotrebe, sjekač za meso stoji na četiri gumene noge.