Električna friteza /4+4lt/

583,90 KM

Jačina: 2500W
Priključak: 230V / 50Hz / 1pH
Dimenzije korpe: 160x220x125mm
Dimenzije uređaja: 500x380x310mm
Težina: 10kg
U potpunosti izrađen od inoxa
Podesivi termostati: 0°C do 190°C
Zaštićeni grijni elementi
Zaštita od preopterećenja
Poklopci se mogu skinuti
Rezervoari se mogu ukloniti
Na četiri gumene noge.

Nema na zalihi

SKU: 09300411 Kategorija:

Opis

Dvije korpe od 4 litre znače da možete pripremiti dvostruko više proizvoda u isto vrijeme. Ovaj model friteze je pogodan za svaku profesionalnu ugostiteljsku kuhinju i može se postaviti na radnu ploču ili na sto. Možete brzo ispeći do duplo više porcija pomfrita od 1 kg ili drugih ukusnih grickalica. Sa termostatom prilagođenim korisniku, možete podesiti temperaturu za svaku korpu pojedinačno. Ovo je idealno kada želite da pripremate pomfrit u jednoj fritezi i grickalice za koje je potrebna drugačija temperatura u drugoj. Temperature se kreću između 0°C i 190°C. Friteza također ima indikatorsko svjetlo koje pokazuje kada je ulje zagrijano na odgovarajuću temperaturu i spremno za upotrebu.

Iako je kvalitetna friteza prednost u svakom ugostiteljskom objektu, ovdje se također vodilo računa o sigurnosti. Ova friteza ima dva poklopca koji se mogu skinuti kako bi se spriječilo prskanje ulja. Sve ručke su otporne na toplinu, a uređaj je opremljen zaštitom od preopterećenja. Kako bi se spriječilo pomicanje tokom upotrebe, friteza ostaje stabilna zahvaljujući svojim gumenim nožicama. Ulje također ostaje svježije duže, zahvaljujući ugrađenoj hladnoj zoni. Grijni element se nalazi neposredno iznad dna friteze tako da ulje između elementa i dna ostaje malo hladnije. Ovo ima prednost u tome što mrvice izgore brže, a ulje duže traje.

Ova profesionalna friteza se takođe lako čisti zahvaljujući kućištu od inoxa, korpama za prženje, poklopcima i rešetkama. Zaobljeni uglovi osiguravaju da se prljavština ne zaglavi u uglovima. Ostatke masnoće i ulja možete ukloniti natapanjem dijelova koji se mogu ukloniti u toplu vodu s malo sapuna. Zatim sve očistite četkom i osušite dijelove mekom krpom. Obrišite vanjski dio friteze vlažnom krpom.